| Omalovánky | Hromadné emaily | FormOffice | Email šablony | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Pletení | DWN.cz | EET Účtenky | Rybář | Snadné hubnutí | Recepty doma | Domácí účto | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Krůtí stehno s čočkou


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:6.7.2016

Ingredience:

1 lyžiaca Oliolu
4 morčacie stehná (spolu asi 1,5 kg)
1 cibuľa
1 hrnček suchej šošovice
2 mrkvy
2 strúčiky cesnaku
450 ml kuracieho vývaru
1 konzerva celých ošúpaných paradajok (450 g)
1 lyžička rozmrveného majoránu
mleté čierne korenie, soľ
1 lyžica octu alebo citrónovej šťavy
1 lyžička cukru

Popis:

Morčacie stehná osolíme, okoreníme a na rozohriatom Oliole opekáme zo všetkých strán dozlata 10 – 15 minút. Vyberieme a odložíme do tepla. Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu a pražíme spolu asi 3 minúty. Primiešame surovú šošovicu, osolíme, okoreníme pretlačeným cesnakom a mletým čiernym korením a zalejeme vývarom. Necháme zovrieť a na miernom ohni prikryté dusíme asi 20 minút. Vložíme pokrájané paradajky z konzervy aj so šťavou a pomrvený majorán. Premiešame, na vrch pokladieme morčacie stehná a prikryté na miernom ohni asi 45 minút dusíme domäkka. Podľa potreby podlievame vodou. Mäkké stehná vyberieme, šošovicu dochutíme octom, prípadne citrónovou šťavou a cukrom. Necháme asi 3 minúty spolu prevrieť.


Jít na recept Krůtí stehno s čočkou >>