| Rybář | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Počítej Kalorie | Domácí účto | Hromadné emaily | Omalovánky | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Pletení | Email šablony | EET Účtenky | Snadné hubnutí |
|
| ||||||||
Krokety ze zvěřiny | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg zvěřiny (jakékoliv - i z koroptví nebo bažantů) | ||||||||
Popis: Zbytky zvěřiny osolime a uvaříme v polévce s kouskem citronové kůry a cibulí. Kosti se mohou vařit současně se zvěřinou, pak se oddělí. Vývar necháme částečně vysmahnout. Připravíme si z másla a mouky tmavou jíšku a rozředíme ji vývarem ze zvěřiny na hustou kaši. Kaši opatrně přidáváme ke zvěřině nakrájené na kostičkky nebo jemně rozsekané. Přidáme drobně rozsekané žampióny, víno a spojíme se žloutky v hustou kaši. Na prkénko nasypeme strouhanku, v ní obalíme kousky kaše vyválené na šišky a smažíme v rozpáleném tuku. Na míse je postavíme na výšku a ozdobíme kadeřavou petrželkou. |