| Email šablony | FormOffice | Snadné hubnutí | DWN.cz | Rybář | Hromadné emaily | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Pletení | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Domácí účto | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Krkonošské sejkory


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:25.6.2017

Ingredience:

brambory-1kg
1 vejce
špek
hrubá mouka
mléko
máslo
sůl

Popis:

Oloupané brambory jemně nastrouhat.
Nastrouhané brambory smíchat s vejcem, troškou mléka a trošičkou hrubé mouky a soli. Těsto musí být přiměřeně řídké (ne husté!), aby se dobře roztíralo.
Péct po obou stranách na špekem dobře pomaštěné plotýnce (vařič, kamna).
Upečené omastit máslem a za čerstva jíst.
Nejlepší jsou čerstvé, hned s plotny.
Později už to není ono.


Jít na recept Krkonošské sejkory >>