| Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | EET Účtenky | DWN.cz | Omalovánky | Email šablony | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Pletení | Recepty doma | FormOffice | Rybář | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Křepelka nadívaná mandlovou nádivkou, v ang.slan.


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:12.9.2017

Ingredience:

mandle 50 g
máslo 80 g
maso křepelčí 4 kusy křepelka celá
maso telecí 120 g ořez
mouka 10 g hladká
muškátový květ 2 g
pečivo 120 g houska
slanina 160 g anglická
smetana 100 g 12%
sůl 20 g
vejce 1 kus

červené zelí:
brusinky 80 g
cibule 30 g
cukr 30 g
láhev koňaku 20 g
mouka 8 g hladká
ocet 40 g
sádlo 40 g vepřové
sůl 10 g
zelí 400 g červené hlávkové

pošírovaná hruška :
brusinky 80 g
citrón 20 g šťáva
cukr 30 g
hrušky 2 kusy
hřebíček 2 kusy
petrželka 5 g zelená
víno 100 g bílé
voda 100 g

Popis:

Očištěné a prsních kostí zbavené křepelky řádně omyjeme vodou a necháme odkapat.
Telecí maso jemně umeleme, přidáme mandle, žloutek, smetanu, koření, sůl a housku, nakrájenou na malé kostičky a mírně opraženou.
Z vaječného bílku ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do připravené hmoty. Vzniklou nádivkou naplníme křepelky, které balíme do plátů anglické slaniny a lehce převážeme nití.
Křepelky vložíme do vhodné nádoby, přidáme máslo, mírně podlijeme vodou a pečeme do zlatova. Z výpeku klasickým způsobem připravíme máslovou šťávu.
Červené zelí:
Červené zelí připravíme běžným způsobem. Před dokončením do něj vmícháme dávku brusinek a dochutíme koňakem nebo brandy.
Pošírovaná hruška:
Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a vybereme jadřince. Bílé víno zředíme vodou, přidáme cukr, citrónovou šťávu, hřebíček a půlky hrušek pošírujeme ve víně tak, aby zůstaly zatvrdlé. Při podávání zdobíme brusinkami a zelenou petrželkou.

Podle vlastního uvážení můžeme jako další přílohu podávat bramborové krokety.


Jít na recept Křepelka nadívaná mandlovou nádivkou, v ang.slan. >>