| Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Recepty doma | EET Účtenky | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře na PC | Email šablony | Snadné hubnutí | DWN.cz | Pletení | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Krémová ředkvičková polévka


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.6.2009

Ingredience:

1 středně velká cibule;
2 svazky ředkviček;
100g smetanového sýra;
100ml sladké smetany;
2 lžíce másla;
750ml drůbežího vývaru;
sůl;
mletý bílý pepř;
špetka muškátového oříšku;
2 lžičky šťávy z citrónu

Popis:

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ředkvičky i s mladými listy důkladně opereme. Dvě ředkvičky a několik hezkých lístků dáme stranou. Zbylé nasekáme najemno, vsypeme do hlubší misky, smícháme se sýrem, smetanou a společně rozmixujeme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a osmažíme ji do sklovita.
K cibuli vlijeme smetanovou směs, přilijeme vývar a prošleháme. Polévku vaříme na mírném ohni přibližně 20minut. Zbylé listy z ředkviček nakrájíme na proužky.
Povařenou polévku ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a můžeme ji mírně okyselit citrónovou šťávou. Povaříme ještě asi 8 minut. Ředkvičky, které jsme ponechali stranou, překrojíme na polovinu. Každou půlku ještě z jedné strany vějířovitě nakrojíme a polévku jimi ozdobíme.


Jít na recept Krémová ředkvičková polévka >>