| Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Domácí účto | Email šablony | Zbrojní průkaz | DWN.cz | FormOffice | Rybář | Omalovánky | Recepty doma | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Králík po francouzsku s houbami


Doba přípravy:01:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:1.9.2016

Ingredience:

králík
200 g čerstvých hub
máslo
lžíce hořčice
100 ml bílého jogurtu
slanina
100 ml bílého vína
20 g polohrubé mouky
kmín
mletý pepř
sůl

Popis:

Porce králíka potřeme hořčicí, kterou jsme promíchali s trochou rozpuštěného másla. Na zbylé rozpuštěné máslo rozehřáté v hrnci klademe připravené porce králíka a krátce je ze všech stran opečeme. Opečené maso vyjmeme a dáme stranou. Houby očistíme a pokrájíme. Slaninu nakrájíme drobně, necháme rozškvařit, přidáme houby, osolíme a okmínujeme. Do zapékací misky dáme porce králíka a posypeme je podušenou směsí hub a slaniny. Zalijeme bílým vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme v předehřáté troubě doměkka.

Do bílého jogurtu vmícháme lžíci polohrubé mouky a přilijeme ho k téměř hotovému masu. Promícháme se šťávou z pod masa a necháme ještě chvíli provařit.


Jít na recept Králík po francouzsku s houbami >>