| Formuláře na PC | Recepty doma | FormOffice | Pletení | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Domácí účto | Snadné hubnutí | DWN.cz | Rybář | Formuláře ZDARMA | Email šablony | EET Účtenky | Omalovánky | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Králík na satorejce | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: naporcovaný mladý králík (stehna a hřbet) | ||||||||
Popis: Porce mladého králíka (stehna a hřbet) opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme, vložíme do pekáče, úplně pokryjeme plátky anglické slaniny a posypeme jemně rozemnutou satorejkou. (nešetřete na slanině a satorejce), podlijeme vodou, ve které jsme rozvařili jednu kostku hovězího vývaru, přidáme trochu škvařeného vepřového sádlíčka, vložíme do rozehřáté trouby a upečeme za občasného přelévání masa vypečenou šťávou doměka. Po upečení maso vyjmeme, vypečenou šťávu přelijeme do kastrolu, zahustíme kysanou smetanou, ve které jsme důkladně rozmíchali hladkou mouku a za stálého míchání omáčku důkladně provaříme. Na závěr omáčku rozmixujeme, nebo procedíme, v případě potřeby doplníme přiměřeným množstvím satorejky. |