|
| Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Email šablony | EET Účtenky | DWN.cz | MojeUnikovka.cz | Hromadné emaily | Recepty doma | Omalovánky | Snadné hubnutí | Pletení | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
|
Králík na satorejce | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: naporcovaný mladý králík (stehna a hřbet) | ||||||||
|
Popis: Porce mladého králíka (stehna a hřbet) opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme, vložíme do pekáče, úplně pokryjeme plátky anglické slaniny a posypeme jemně rozemnutou satorejkou. (nešetřete na slanině a satorejce), podlijeme vodou, ve které jsme rozvařili jednu kostku hovězího vývaru, přidáme trochu škvařeného vepřového sádlíčka, vložíme do rozehřáté trouby a upečeme za občasného přelévání masa vypečenou šťávou doměka. Po upečení maso vyjmeme, vypečenou šťávu přelijeme do kastrolu, zahustíme kysanou smetanou, ve které jsme důkladně rozmíchali hladkou mouku a za stálého míchání omáčku důkladně provaříme. Na závěr omáčku rozmixujeme, nebo procedíme, v případě potřeby doplníme přiměřeným množstvím satorejky. |