| Snadné hubnutí | DWN.cz | EET Účtenky | Recepty doma | Omalovánky | Domácí účto | Počítej Kalorie | Pletení | MojeUnikovka.cz | Hromadné emaily | Email šablony | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Králík na grilu


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:16.3.2014

Ingredience:

1 celý králík
15 dkg anglické slaniny
1 cibule
grilovaní koření (doporučuji pikantní)
1 lahev černého piva
Olej na marinádu a potírání

Popis:

Králíka si předem naložíme na 12 hodin do marinády z oleje a grilovacího koření.Celého králíka prošpikujeme slaninou.Je důležitá aby králičí maso nebylo suché.Můžeme i část slaniny pouze vložit do hrudní dutiny spolu s na kolečka nakrájenou cibulí.
Napíchneme na rožeň a dobře obalíme alobalem. Grilujeme na rozpáleném dřevěném uhlí minimálně 1,5 hod. Potom opatrně obal sundáme a ještě chvíli grilujeme za občasného potírání olejem smíchaných s grilovacím kořením. Nakonec jemně pokropíme černým pivem. Podáváme s chlebem.


Jít na recept Králík na grilu >>