| Pletení | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Formuláře na PC | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Rybář | DWN.cz | Hromadné emaily | Recepty doma | FormOffice | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Králík dušený se žampiony


Doba přípravy:01:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:24.10.2013

Ingredience:

4 porce králíka(asi 800g)
1 cibule
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
150g žampionů
3 lžíce rajčatového kečupu
sůl
pepř
vývar

Popis:

1.Porce králíka důkladně odblaníme,opláchneme,osušíme a papírovou utěrkou,osolíme,opepříme čerstvě umletým pepřem.Cibuli a česnek oloupeme,cibuli nakrájíme na malé kostičky,česnek prolisujeme.
2.Na pánvi rozpálíme olej a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.Přidáme porce králíka a rychle ho ze všech stran opečeme dozlatova.Podlijeme vývarem z kostky,přiklopíme poklicí a dusíme tak dlouho,až maso téměř změkne.
3.Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na silnější plátky.Když maso změkne,přidáme do omáčky nakrájené žampiony a kečup.Vše dobře promícháme a necháme omáčku ještě krátce povařit.Podáváme s rýží,posipané cibulkou.


Jít na recept Králík dušený se žampiony >>