| Snadné hubnutí | Formuláře na PC | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Pletení | Recepty doma | Email šablony | Domácí účto | Omalovánky | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Rybář | Hromadné emaily | EET Účtenky | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Králík cibulář


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:17.5.2012

Ingredience:

1 králík
100 g slaniny
300 g cibule
1 bobkový list
špetka tymiánu
1 lžička celého pepře

Popis:

Králičí hlavu odřízneme, vykrojíme z ní oči, usekneme čelist, dobře vypereme a dáme vařit na polévku. Játra opečeme na oleji a hotová nakrájíme na plátky a přidáme k hotovému králičímu masu.
Na vyškvařené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli do zlatova. Na ni přidáme očištěné, vyprané porce králíka. Osolíme je a chvíli smahneme. Potom ještě přidáme bobkový list, tymián a pepř. Podlijeme vývarem z králičí hlavy a dusíme doměkka za občasného přilívání horkého vývaru.
Měkké porce králíka dáme do jiné nádoby, šťávu z něho propasírujeme, aby dřeň z cibule přišla do šťávy a maso se šťávou krátce povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami.


Jít na recept Králík cibulář >>