| Domácí účto | Formuláře na PC | FormOffice | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Rybář | Pletení | Recepty doma | DWN.cz | Email šablony | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Koleno na pivě se šťouchanými brambory


Doba přípravy:
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:11.10.2017

Ingredience:

brambory
3 vepřová kolena,
500 ml černého piva (může být i řezané),
15 stroužků česneku,
4 cibule,
8 lžic plnotučné hořčice,
mletá sladká paprika,
nové koření,
pepř černý celý,
bobkový list, kmín,
300 ml vody na podlití,
instantní jíška tmavá nebo chlebová střídka na zahuštění šťávy,
mletý černý pepř,
sůl,
provázek,
hořčice,
čerstvý strouhaný křen
šťouchané brambory:
500 g brambor,
100 g slaniny,
3 mladé lahůdkové cibule s natí,
sůl, pepř

Popis:

Vepřové koleno vykostíme, kůži nakrojíme na mřížky a do masa řádně vetřeme hořčici, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a česnek krájený najemno. Zarolujeme a dobře svážeme provázkem.
Vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, zasypeme hrubě krájenou cibulí, přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Zalijeme pivem, zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do trouby při 180°C na cca 1 až 1,5 hodiny. V průběhu pečení maso podléváme a přeléváme. Jakmile je maso měkké, odkryjeme alobal a maso dopékáme na barvu a dokřupava.
Veškerou šťávu s rozpečenou cibulí slijeme do hrnce, zredukujeme a lehce dohustíme jíškou nebo chlebovou střídkou. Podle potřeby dochutíme. Z masa odstraníme provázek.
Prokrojené koleno podáváme se šťávou a brambory. Doplníme hořčicí a strouhaným křenem.

šťouchané brambory:
500 g brambor, 100 g slaniny, 3 mladé lahůdkové cibule s natí, sůl, pepř
Brambory uvaříme ve slupce do měkka, rozšťoucháme, ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem. Slaninu a mladou cibuli nakrájíme najemno, orestujeme a zamícháme do brambor.
Šaldorfská pečínka
Množství na 4 porce:
800 g vepřové krkovice s kostí, 1 kg brambor, 300 g cibule, palička česneku, dlaň majoránky, 40 g sušených hub, sůl, olej, snítka rozmarýnu nebo tymiánu
plátky krkovice osolíme a opepříme, posypeme majoránkou a necháme uležet, nejlépe přes noc
brambory nakrájené na jemné plátky a cibuli na měsíčky, promícháme s nasekaným česnekem, namočenými a scezenými sušenými houbami, solí a olejem. Tuto směs vložíme do kapes z alobalu (1 porce = 1 kapsa), navrch přidáme krkovici a snítku bylinek
kapsy zabalíme a necháme grilovat cca 40 minut


Jít na recept Koleno na pivě se šťouchanými brambory >>