| Pletení | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Rybář | DWN.cz | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Omalovánky | FormOffice | Počítej Kalorie | Recepty doma | Email šablony | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Karlovarský knedlík


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:5.1.2017

Ingredience:

250g starších žemlí
asi 1/4 l mléka
40g hrubé mouky
2 vejce
20g másla
sůl

Popis:

Žemle pokrájené na kostičky zvlhčete mlékem rozšlehaným se žloutkem a solí a nechte prosáknout.
Po chvilce vmíchejte rozehřáté máslo, prosátou mouku a tuhý sníh z bílků a těsto zpracované do šišky vložte do navlhčeného, vyždímaného ubrousku. Ubrousek oviňte kolem knedlíku, na obou koncích zavažte bílou nití nejprve těsně u těsta, potom ještě jednou o 1 cm dále, vložte do vařící osolené vody a vařte mírným varem.
Po 5 minutách varu nitě těsně u těsta rozstřihněte, knedlík obraťte a vařte asi ještě 20 minut. Uvařený knedlík vybalte z ubrousku, ostrým tenkým nožem pokrájejte na kolečka a podávejte.


Jít na recept Karlovarský knedlík >>