| Zbrojní průkaz | Rybář | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | FormOffice | Email šablony | Domácí účto | Formuláře na PC | Omalovánky | DWN.cz | Snadné hubnutí | Pletení | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Karbenátky s fazolí Adzuki


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:29.6.2009

Ingredience:

dva šálky fazolí Adzuki
kousek mořské řasy
šálek uvařených ječmenných krup
trochu pohankové mouky
jedna cibule
rostlinný olej
3 stroučky česneku
majoránka
1 lžíce sojové omáčky

Popis:

Fazole Adzuki namočíme přes noc do vody, a pak je v téže vaříme v tlakovém hrnci spolu s mořskou řasou asi 40 minut.
Uvařené fazole spolu s uvařenými kroupami pomeleme na masovém mlýnku, přidáme koření, česnek, sojovou omáčku a orestovanou cibulku / osolenou/ na oleji, nakrájenou na jemné kostičky. Zahustíme pohankovou moukou. Z této hmoty děláme karbanátky, které pečeme na vymazaném plechu, nebo fritujeme ve vrstvě oleje.

Jako přílohu dáváme například polentový kukuřičný knedlík, napařenou mrkvičku a „špenát“ z bršlice a kopřiv, doplníme salátem s kvašenu zeleninou.


Jít na recept Karbenátky s fazolí Adzuki >>