| Omalovánky | DWN.cz | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Domácí účto | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Rybář | Email šablony | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Recepty doma | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Karbanátky zapečené


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:24.9.2009

Ingredience:

500g mletého masa(vepřového+hovězího)
2 cibule
5 lžic másla
1 namočený rohlík
sůl
pepř
sladká paprika
50g tuku
500g vařených brambor
2 lžíce mouky
250ml vývaru
200g zakysané smetany
20g strouhaného sýra
2 lžíce strouhanky
1 lžíce sekané petrželky.

Popis:

1.Cibuli nadrobno nasekáme. Polovinu opečeme na lžíci másla, vmícháme do masa s vymačkaným rohlíkem a osolíme, opepříme a okořeníme sladkou paprikou. Vytvarujeme 4 karbanátky a opékáme po obou stranách na tuku.
2.Formu vymažeme tukem a doprostřed položíme karbanátky. Vařené brambory oloupeme, rozpůlíme, osolíme a narovnáme vedle karbanátků.Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
3.Zbylou cibuli osmahneme na 3 lžících másla. Přidáme mouku a zapražíme, zalijeme vývarem a vmícháme zakysanou smetanu. Omáčkou přelijeme brambory. Posypeme sýrem, strouhankou a zbylým máslem. Pečeme asi 30 minut.


Jít na recept Karbanátky zapečené >>