|
| Zbrojní průkaz | Recepty doma | Omalovánky | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Pletení | DWN.cz | FormOffice | Email šablony | Domácí účto | MojeUnikovka.cz | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | EET Účtenky |
|
| ||||||||
|
Karbanátky s bílou omáčkou | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 100g mletého masa | ||||||||
|
Popis: Rýži vložíme do vroucí osolené vody v poměru 1:1 a vaříme do měkka. Necháme ochladit (i s vodou) a přidáme mleté maso, petržel, část nadrobno nakrájené cibule, mletý černý pepř, vejce a sůl. Velmi dobře promícháme a z této směsi vytváříme karbanátky, které později podáváme teplé po dvou kusech na porci. Do studené vody nebo bujónu vložíme aromatickou zeleninu (mrkev, celer a kořenovou petržel) nakrájenou nadrobno, máslo, sůl a jednu cibuli rozkrojenou na polovinu. Vaříme do změknutí zeleniny. Hotové karbanátky obalíme moukou a dáme vařit do bujónu. Vaříme do úplného změknutí rýže. Nakonec zhotovíme omáčku ze směsi kyselého mléka s vejcem, rozšleháme v přecezeném bujónu, ve kterém se vařily karbanátky. Vaříme do varu za stálého míchání tak dlouho, jak hustou omáčku chceme. Dochutíme solí a citrónovou šťávou. Karbanátky zalijeme připravenou omáčkou a okrášlíme zelenou petrželí. Podáváme teplé. |