| Omalovánky | Hromadné emaily | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Domácí účto | FormOffice | Počítej Kalorie | Pletení | Formuláře na PC | Recepty doma | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kapušniok - slezská specialita


Doba přípravy:02:15
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:22.4.2014

Ingredience:

2,5 kg oloupaných brambor
1 celá velká hlávka zelí, nebo 2 malé
1 celé máslo (250g)
3 vejce
olej
hladká mouka
česnek
majoránka
mletý pepř,sůl

Popis:

Brambory natřeme, přidáme vejce a mouku tak, aby vznikla konzistence stejná jako na bramboráky dále dle chuti okořeníme česnekem, mletým pepřem solí, majoránkou a důkladně promícháme.
Zelí nakrouháme a podusíme klasicky na másle a cibuli do poloměkka!
Pekáč vytřeme olejem, na dno nalijeme polovinu připraveného bramborového těsta a na tuto první vrstvu naložíme podušené zelí. Nahoru nalijeme druhou polovinou bramborového těsta, které rovnoměrně urovnáme.
Celé máslo pokrájíme na plátky a rozložíme po celém povrchu kapušnioka.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 1 hodinu až je povrch dozlatova.
Pokud jste dlouho nejedli něco opravdu vynikajícího, neváhejte, vřele doporučuji.
Pozn.: pokud vše nesníte hned - po studenu taky vynikající...


Jít na recept Kapušniok - slezská specialita >>