| Domácí účto | Pletení | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Omalovánky | Počítej Kalorie | EET Účtenky | DWN.cz | Rybář | Email šablony | Hromadné emaily | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kapr na křenu podle Jaroslava


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.7.2009

Ingredience:

2 ks křenového kořeně cca 20 cm
máslo
rybí koření
sůl
citrón
kapr cca 2 kg

Popis:

Nastrouháme dva křenové kořeny o velikosti asi 20 cm.Čím víc tím lépe.
Na dno většího hrnce,nebo pekáče,naklademe po celé ploše plátky másla.
Celé dno zasypeme asi centimetrovou vrstvou křenu.
Řízky kapra BEZ KŮŽE nasolíme,okořeníme kořením na ryby a pokapeme citronem.
Naklademe je na vrstvu křenu těsně vedle sebe.Na každý kousek kapra
položíme plátek másla.To celé zasypeme další vrstvou křenu tak aby kapr
nevykukoval.Čím víc křenu,tím lépe.
Pečeme pod pokličkou hodinu a půl na 200 stupňů.Podléváme po obvodě
vodou.Čtvrt hodiny před ukončením naklademe na vzniklou kůrčičku
plátky másla a naposledy podlejeme.
Jako příloha se podávají brambory m.m. a nezapomeňte že ryba musí plavat.
Výborný je k tomu víno.


Jít na recept Kapr na křenu podle Jaroslava >>