| Domácí účto | FormOffice | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Email šablony | DWN.cz | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Rybář | Omalovánky | Recepty doma | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kančí roláda ze starého polesí


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:10.4.2016

Ingredience:

1,5 kg kančí kýty
plnotučná hořčice
150g slaniny
sůl
sádlo
pepř
marinada:
1 cibule
1/2 sáčku zmražene kořenené zeleniny
2 lžičky koření divočina
1/2l vody
1 sklenka červeného vína
1 lžíce octa

Popis:

Kýtu očistíme od sádla,rozkrojíme na plát,naklepeme a dáme do mísy.Zalijeme ji studenou marinádou,kterou připravíme svařením pokrájené cibule,kořenové zeleniny,koření,vody,vína a octa.Naložene maso necháme několik dní odležet (podle stáří kusu). Pak maso vyjmeme,osušíme,potřeme hořčicí,poklademe plátky slaniny,vše lehce osolíme a přidáme pepř.Slaninu můžeme jindy nahradit šunkou a podušenými žampiony.Naplněné maso stočíme do závinu,upevníme nití a dáme do pekáče s rozehřátým sádlem.Opečeme po všech stranách,podlijeme zbylou marinádou a pečeme asi hodinu a půl za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem.Roládu podáváme nastudeno nebo teplou s brusinkami a různými přílohami.


Jít na recept Kančí roláda ze starého polesí >>