| Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Domácí účto | DWN.cz | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Snadné hubnutí | Pletení | FormOffice | Recepty doma | Email šablony | Rybář | Počítej Kalorie | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Kančí roláda ze starého polesí | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1,5 kg kančí kýty | ||||||||
Popis: Kýtu očistíme od sádla,rozkrojíme na plát,naklepeme a dáme do mísy.Zalijeme ji studenou marinádou,kterou připravíme svařením pokrájené cibule,kořenové zeleniny,koření,vody,vína a octa.Naložene maso necháme několik dní odležet (podle stáří kusu). Pak maso vyjmeme,osušíme,potřeme hořčicí,poklademe plátky slaniny,vše lehce osolíme a přidáme pepř.Slaninu můžeme jindy nahradit šunkou a podušenými žampiony.Naplněné maso stočíme do závinu,upevníme nití a dáme do pekáče s rozehřátým sádlem.Opečeme po všech stranách,podlijeme zbylou marinádou a pečeme asi hodinu a půl za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem.Roládu podáváme nastudeno nebo teplou s brusinkami a různými přílohami. |