| 
 | Email šablony | MojeUnikovka.cz | Recepty doma | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Domácí účto | Počítej Kalorie | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Pletení | FormOffice | Snadné hubnutí | Formuláře na PC |   
   | 
| 
 | ||||||||
| Kančí kýta s jalovcem | ||||||||
| 
 | ||||||||
| Ingredience: 800 g kančí kýty | ||||||||
| Popis: Očištěnou a opláchnutou kančí kýtu prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem a necháme odležet. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme třený česnek, podlijeme vodou, vložíme připravenou kančí kýtu a dáme do trouby péci do měkka. V průběhu pečení maso přeléváme šťávou, obracíme a podléváme vodou. Měkkou kýtu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou a povaříme na šťávu. Šťávu již necedíme. Maso nakrájené na plátky přeléváme šťávou a podušenou cibulí a česnekem. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a brusinkový kompot. |