|
| Omalovánky | FormOffice | DWN.cz | Počítej Kalorie | MojeUnikovka.cz | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Domácí účto | Email šablony | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | EET Účtenky | Pletení | Formuláře ZDARMA | Recepty doma |
|
| ||||||||
|
Kachna uzená | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 1 mladá kachnička | ||||||||
|
Popis: příprava uzené kachny je vhodné zpestření našeho jídelníčku při sobotní a nedělní rekreaci na chalupě nebo na chatě.Mladou kachnu dobře očistíme a pod tekoucí vodou opereme.Osušíme utěrkou a důkladně potřeme směsí soli.drceného anýzu a jamajského pepře.Kachnu vložíme do vhodné nádoby,mírně podlijeme vodou,přiklopíme a dusíme asi 3/4 hodiny .Zatím si připravíme udící rošt následujícím způsobem:dno pánve vyplníme silnější vrstvou pilin z tvrdého dřeva,do kterých jsme přimíchali čajové lístky.Přes pánev položíme kovovou mřížku,na ní umístíme připravenou kachnu a přiklopíme druhou pánví tak aby byl co nejmenší únik kouře.Na mírném ohni kachnu zvolna udíme,často obracíme a přeléváme šťávou,která nám zbyla z dušení a do které jsme přimíchali 2 lžíce vína,1 lžičku sojové omáčky,špetku wei-su a cukru.Vyuzenou kachnu rozpůlíme,zbavíme kostí a nakrájíme na tenké plátky.Podáváme jí teplou ale i studená má výbornou chuť. |