| EET Účtenky | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Rybář | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | FormOffice | Formuláře na PC | Recepty doma | Pletení | Domácí účto | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kachna na zelí s chlupatými knedlíky


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:28.4.2019

Ingredience:

2 kachní stehna
1 větší cibule
500 g sterilizovaného zelí
2 dcl bílého vína
kachní sádlo
kmín
tymián 2 housky
2 brambory
1 vejce
strouhanka
sůl

Popis:

Kachní stehna nasolíme, nakmínujeme a přidáme tymián. Tuk nepoužíváme, protože jsou stehna dostatečně tučná a pustí nám spoustu tuku.
Vložíme na 45 minut do trouby a pečeme na 185 stupňů. Nepodlíváme.
Dále si uděláme zelí. Do hrnce dáme kachní sádlo a jednu najemno nakrájenou středně velkou cibuli. Přilijeme dvě deci suchého bílého vína a nasypeme kysané zelí. Přiklopíme a dusíme deset minut.
Poté co vyndáme pekáček s kachnou, dáme na dno pekáčku na zbytek sádla a cibule zelí a vrátíme na zelí opět stehna. Můžeme přelít trochu sádlem a budeme péct dalších dvacet minut v troubě.
Najemno nastrouháme zhruba dva brambory a přidáme dvě nakrájené housky nebo rohlíky. Pokud to bude moc řídké, nasypeme strouhanku, mouku v žádném případě. Dále přidáme jedno vajíčko. Všechno to zamícháme dohromady.
Brambory nesmíme vůbec solit, jinak by nám pustily moc vody. Necháme půl hodiny odstát, uvaříme vodu, osolíme a vložíme knedlíky, které jsme si z těsta udělali.
Vaříme deset minut, a až je vyndáme, můžeme prolí trochou sádla, aby se nám neslepily.Ještě usmažíme cibuli na ozdobení a můžeme podávat.


Jít na recept Kachna na zelí s chlupatými knedlíky >>