| Rybář | EET Účtenky | Recepty doma | Domácí účto | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | FormOffice | Hromadné emaily | Pletení | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Email šablony | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kachna na medu se zázvorem


Doba přípravy:02:15
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:20.5.2014

Ingredience:

1 kachna
3 lžíce medu
1 šálek drůbežího výv.
1/2 lžičky mletého zázvoru
2 lžíce dezertního vína
2 lžíce sójové omáčky
sůl
1 lžička máčeného škrobu

Popis:

Očištěnou kachnu osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a dáme do trouby péci. Asi za hodinu polijeme kachnu sójovou omáčkou, dezertním vínem a přidáme mletý zázvor. Přikryjeme a pozvolna pečeme za častého podlévání a přelévání sosem z pekáče. Za další hodinu, když je kachna skoro měkká, přidáme 3 lžíce tekutého medu a pečeme dál. Upečenou kachnu vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na porce a urovnáme na předehřátou mísu. Šťávu z pekáče zahustíme máčeným škrobem a asi jednu minutu povaříme; maso šťávou přelijeme. Podáváme s rýží.


Jít na recept Kachna na medu se zázvorem >>