| Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Rybář | Domácí účto | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Email šablony | Omalovánky | Recepty doma | DWN.cz | Pletení | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jihoslovanský řez


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:25
Autor:
Přidáno/změněno:15.5.2012

Ingredience:

750 g listkového cesta
750 ml mlieka
150 g kryš. cukru
7,5 PL hladkej múky
325 g tuku na pečenie
75 g práš. cukru
1 vanilkový cukor
cesto:
5 vajec
4 Pl polohr múky
3 Pl mletých orechov
6 PL kr. cukru
1 prášok do pečiva

Popis:

Upečieme 2 pláty z lístkového cesta. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuha, pridáme žltky a jemne múku s kypr. práškom a orechmi.Upečieme na papieri na pečenie. Z mlieka, múky, kr. cukru uvaríme kašu a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s pr. a vanilk. cukrom a po častiach prišľaháme kašu. Plát z 1. strany natrieme polkou krému, preklopíme na lístkový plát a znovu potrieme krémom a položíme naň 2. plát lístk. cesta. Zaťažíme, necháme postáť a krájame.


Jít na recept Jihoslovanský řez >>