| Pletení | FormOffice | Omalovánky | Počítej Kalorie | Recepty doma | Rybář | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Email šablony | Domácí účto | DWN.cz |
|
| ||||||||
Jihočeský bramborák (cmunda) | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 400 g brambor | ||||||||
Popis: Uvařit brambory ve slupce, nastrouhat, přidat rozšlehané vejce, na drobno nakrájené maso (lze použít i Gothaj), česnek, sůl, koření, mouku s krupicí a rozdrobené droždí. přilijeme mléko, promícháme a vypracujeme hustší těsto, necháme 1 hod. vykynout. Vykynuté těsto rozetřeme na vymaštěný a krupicí vysypaný plech. Pečeme do červena na střední teplotu přibližně 45 min. behem pečení potíráme rozpuštěným sádlem. |