| Hromadné emaily | Recepty doma | EET Účtenky | FormOffice | Rybář | Snadné hubnutí | DWN.cz | Pletení | Email šablony | Omalovánky | Domácí účto | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Jihočeská tlačenka | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg vepřové plece | ||||||||
Popis: Veškeré maso dáme vařit do mírně osolené vody, přidáme celou cibuli. Po uvaření nakrájíme maso na kostky, podle druhu na různé velikosti. Kůže semeleme. Maso promícháme s kůžemi a s vývarem, dochutíme kořením a česnekem. Takto připravenou směs na tlačenku plníme do k tomu určených sáčků a necháme asi 30 minut táhnout, nebo jednodušeji necháme promíchanou a ochucenou tlačenku prohřát v hrnci a potom teprve plníme do sáčků. Tlačenku necháme zchladnout, pravidelně otáčíme. |