| Zbrojní průkaz | FormOffice | DWN.cz | Formuláře na PC | Recepty doma | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Pletení | Omalovánky | Domácí účto | Rybář | Email šablony | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jihočeská Lepenice


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:22.9.2014

Ingredience:

loupane brambory....1350g.
kysané zelí.....1500g.
tuk.....80g.
cibule......85g.
mleko.....100g.
sůl......20g.

Popis:

Brambory dobře proplachneme ve studené vodě. Větší brambory překrájime na menší kousky, zalijeme horkou vodou, osolíme a vaříme doměkka. Vařené brambory scedíme, rozmačkáme, přilijeme vařicí mléko a vymícháme v hladkou kaši.
Oloupanou cibuli nakrájime na drobno, osmahneme na tuku, vložíme 2/3 dávky kysaného zelí, které jsme předtím překrájeli na drobno a krátce podusíme.
Podušené zelí vmíchame i se zbývajicí dávkou překrajeného zelí do kaše a dobře promícháme.
Lepenici podávame jako přílohu k různým pokrmům. Přílohu lze vzhledem k její hustotě na talíři různě tvarovat.


Jít na recept Jihočeská Lepenice >>