| FormOffice | Email šablony | Omalovánky | Pletení | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Rybář | Domácí účto | Recepty doma | Hromadné emaily | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Ježek


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:8.3.2017

Ingredience:

250gr másla
250gr moučkového cukru
2 žloutky
hrnek černé silné hořké kávy /asi 2dcl/
lžička mleté kávy
rum - dle chuti /cca 0
5 dcl/
cukrářské nebo dětské piškoty
100 gr mandlí
3 ks rozinek nebo černé lentilky

Popis:

Uvaříme cca 2 dcl silné černé kávy, kterou necháme vychladit. Spaříme mandle, oloupeme a nakrájíme podélně na nudličky /jednu mandli asi na tři kusy/.
Máslo, cukr, žloutky, 5 polévkových lžic vychladlé uvařené černé kávy a lžičku mleté černé kávy utřeme v krém, který dáme vychladit do lednice.
Vezmeme talíř nebo nějakou podložku, na kterou naskládáme piškoty, které předtím jemně namočíme v černé kávě ochucené rumem, na tuto vrstvu piškotů natřeme zchladlý krém. Dále postupujeme ve vrstvách obdobně a tvarujeme do podoby "ježka", včetně hlavy a čumáčku. Když je tvar hotov, krém na povrchu "ježka" uhladíme. Do místa pro oči a na špičku čumáčku dáme rozinky nebo černé lentilky a na místo oušek po jedné celé mandli. Celé tělo "ježka" ozdobíme nakrájennými mandlemi jako ostny.
Dáme do lednice ztuhnout a podáváme se šlehačkou.
Dobrou chuť přeje Andrea.


Jít na recept Ježek >>