| Pletení | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | EET Účtenky | DWN.cz | MojeUnikovka.cz | Omalovánky | Email šablony | Recepty doma | Snadné hubnutí | FormOffice | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jehněčí na česneku - úsporně


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:9.11.2014

Ingredience:

maso jehněčí-kýta
sůl
pepř zelený
česnek
kmín
olej olivový
rýže
brambory

Popis:

Jehněčí kýtu omyjeme a osušíme. Nařízneme kýtu do hloubky 1 cm v pravidelných řezech od sebe cca 1-2 cm.
Prosolíme, namačkáme rozdrcený česnek, prosypeme kmínem a lehce opepříme zeleným pepřem. Celou kýtu řádně zabalíme do alobalu a na hlubokém plechu pečeme v rozpálené troubě cca 45 - 60 minut. Pak plech vyjmeme do něj vsypeme rýži, kterou zalijeme teplou vodou a na rýži narovnáme syrové,na plátky cca 1 cm silné, brambory a na to uložíme ještě dopéci stále zabalenou kýtu. Po 20 - 30 minutách ( až je rýže hotová) vyjmem plech a kýtu se šťávou vyjmeme nad plechem tak, aby šťáva vtekla do rýže a brambor. Pak už jen porcujeme a jíme. Dobrou chuť.


Jít na recept Jehněčí na česneku - úsporně >>