| Snadné hubnutí | Domácí účto | Email šablony | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Pletení | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Hromadné emaily | DWN.cz | Omalovánky | Rybář | Formuláře na PC | Recepty doma | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jehněčí kotlety


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:7.6.2009

Ingredience:

8 jehněčích kotlet ( 2 na 1 porci)
olej
sůl
Marináda:
2 nadrobno nakrájené cibulky
1 stroužek česneku
tymián
bazalka
červené víno

Popis:

Nejdříve si připravíme marinádu. Nasekanou cibuli a rozdrcený česnek smícháme s kořením a přelijeme vínem. Směs naneseme na naklepané a po okrajích naříznuté kotlety, vložíme je do mísy, zalijem olejem a necháme do druhého dne marinovat. Před grilováním kotlety otřeme ubrouskem, rošt pomastíme olejem, aby se maso nepřilepovalo, kotlety pokapeme olejem a vložíme na rošt. Pečeme 4 až 5 minut po každé straně, podle výšky masa a žáru. Grilované kotlety osolíme a rozdělíme na talíře. Podáváme s bylinkovým máslem a zeleninovou oblohou.
Bylinkové máslo:
3 lžíce másla, 1 cibulka, 1 sterilovaná okurka, 4 snítky petrželky, citronová kůra ze 1/4 citronu, 1/2 lžičky sardelové pasty, střik worcesterské omáčky. Vše velmi jemně nastrouháme nebo nasekáme, spojíme s máslem a vychladíme.


Jít na recept Jehněčí kotlety >>