| EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Rybář | FormOffice | Hromadné emaily | Pletení | Počítej Kalorie | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Domácí účto | Omalovánky | Snadné hubnutí | Recepty doma | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jehněčí hrudí na cibuli


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:13.4.2014

Ingredience:

jehněčí hrudí cca 750 gramů
1/2 kg brambor
jedna velká cibule
oregano
muškátový oříšek
sůl
trochu oleje

Popis:

jehněčí odblaníme tam, kde je to možné, ale pokud se vám to nepodaří, prodlužte dobu pečení a taky to bude k jídlu. Plátky posolíme, posypeme oreganem a postrouháme na ně muškátový oříšek (nešetřte, skopové má výraznou chuť). Podlejeme vodou a pokapeme olejem (tuk se ještě vypeče z masa)a pečeme pod pokličkou, případně pod druhým pekáčem.
Po celou dobu kontrolujeme, podléváme a případně ještě přidáváme koření, pokud se zdá, že výrazná vůně a chuť jehněčího vítězí nad naším kořením. Když máte pocit, že už je to téměř hotové, přidejte syrové na plátky pokrájené brambory, aby se spolu s masem podusily, získají tak výbornou chuť. Na maso v tuto chvíli také poklademe cibuli nakrájenou na kroužky. Když už jsou brambory hotové, odkryjeme pekáč a necháme maso ještě trochu ztmavnout a podáváme.


Jít na recept Jehněčí hrudí na cibuli >>