|
| Pletení | Zbrojní průkaz | Omalovánky | FormOffice | DWN.cz | EET Účtenky | Domácí účto | MojeUnikovka.cz | Hromadné emaily | Recepty doma | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Email šablony |
|
| ||||||||
|
Játrový guláš | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 700 g jater | ||||||||
|
Popis: Tento pokrm je znalci uznáván jako snad nechutnější guláš vůbec. Nejprve na rozpáleném sádle opečeme po celém povrchu na kostky nakrájená játra. Teprve pak přidáme hrubě nasekanou cibulku a necháme ji zrůžovět. Podlijeme vývarem nebo teplou vodou a podusíme. Vody dáváme jen tolik, abychom játra místo dušení nevařili. Přibližná doba dušení je 90 minut. Z mouky uděláme zásmažku a vmícháme obě papriky. Studenou vodou pečlivě rozředíme, přidáme ke změklým játrům a povaříme. Můžeme přibarvit rajským protlakem. Poté přidáme majoránku a česnek. Asi po třech minutách odstavíme a dochutíme. Podáváme především s bramborovými knedlíky. Vhodné jsou i noky. |