| Zbrojní průkaz | FormOffice | Email šablony | Rybář | Recepty doma | Pletení | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Domácí účto | Počítej Kalorie | DWN.cz | Formuláře na PC | EET Účtenky | Omalovánky | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Játrová paštika podle Petra


Doba přípravy:05:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:7.6.2009

Ingredience:

vepřová játra 600g
vepřová plec polotučná bez šlach a kůže 400g
mléko 15cl
slanina bez kůže 120g
žemle 50g
cibule 50g
vejce 2ks
sůl
paštikové koření
bílé přírodní víno 3cl
kávová lžička rumu

Popis:

Vepřová játra očistíme,zbavíme blány žilek.Vepřové maso opláchneme ve vodě,necháme okapat,osolíme a doměkka upečeme.Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi sklovitě rozpustíme,přidáme k ní drobně nakrájenou cibuli a osmahneme,nesmí ale zežloutnout.Na masovém strojku najemno semeleme játra,nejméně dvakrát.Upečené vepřové maso s namočenou žemlí v mléce umeleme přes jemnou desku,přidáme najemno umletá játra,rozšlehaná vejce,sůl,koření a ostatní přísady,vše důkladně promícháme v dobře pojivou míšeninu a plníme do formy vymazané sádlem.Povrch míšeniny uhladíme a formu dobře uzavřeme.Vaříme přibližně 1,5-2hodiny při teplotě vody 75-85°C.


Jít na recept Játrová paštika podle Petra >>