| Zbrojní průkaz | FormOffice | Email šablony | Rybář | Recepty doma | Pletení | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Domácí účto | Počítej Kalorie | DWN.cz | Formuláře na PC | EET Účtenky | Omalovánky | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Játrová paštika podle Petra | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: vepřová játra 600g | ||||||||
Popis: Vepřová játra očistíme,zbavíme blány žilek.Vepřové maso opláchneme ve vodě,necháme okapat,osolíme a doměkka upečeme.Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi sklovitě rozpustíme,přidáme k ní drobně nakrájenou cibuli a osmahneme,nesmí ale zežloutnout.Na masovém strojku najemno semeleme játra,nejméně dvakrát.Upečené vepřové maso s namočenou žemlí v mléce umeleme přes jemnou desku,přidáme najemno umletá játra,rozšlehaná vejce,sůl,koření a ostatní přísady,vše důkladně promícháme v dobře pojivou míšeninu a plníme do formy vymazané sádlem.Povrch míšeniny uhladíme a formu dobře uzavřeme.Vaříme přibližně 1,5-2hodiny při teplotě vody 75-85°C. |