| Email šablony | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | DWN.cz | Omalovánky | Recepty doma | FormOffice | Rybář | Počítej Kalorie | Domácí účto | Hromadné emaily | EET Účtenky | Pletení | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Játra se slaninou


Doba přípravy:00:35
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:17.9.2010

Ingredience:

500 g vepřových nebo telecích jater
pepř,sůl
hladká mouka na obalení
olej
na omáčku:
1 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky worcesterové
1 lžička citronové šťávy
slanina

Popis:

Játra nakrájíme na menší plátky, které lehce opepříme, obalíme v mouce a vložíme do rozehřátého oleje.Játra nikdy nesolíme před jejich úpravou, ztvrdla by.Rovněž je musíme smažit pomalu, aby se na povrchu neutvořila kůrka, protože ta by zhořkla.Hotová játra vyjmeme a necháme na teple. Do výpeku vmícháme lžíci mouky, osmahnemë ji, zalijeme šálkem vody a osolíme nebo přidáme asi půl kostičky masoxu. Omáčku za stálého míchání povaříme a pak dochutíme worcesterem a citronem. Plátky slaniny osmahneme na pánvi z obou stran dokřupava. Játra rozložíme na talíře, osolíme,přelijeme omáčkou a zdobíme plátky slaniny. Podáváme se smaženými bramborovými hranolky nebo s dušenou rýží.


Jít na recept Játra se slaninou >>