| FormOffice | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | EET Účtenky | Rybář | Pletení | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Recepty doma | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | DWN.cz | Email šablony |
|
| ||||||||
Játra se slaninou | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 500 g vepřových nebo telecích jater | ||||||||
Popis: Játra nakrájíme na menší plátky, které lehce opepříme, obalíme v mouce a vložíme do rozehřátého oleje.Játra nikdy nesolíme před jejich úpravou, ztvrdla by.Rovněž je musíme smažit pomalu, aby se na povrchu neutvořila kůrka, protože ta by zhořkla.Hotová játra vyjmeme a necháme na teple. Do výpeku vmícháme lžíci mouky, osmahnemë ji, zalijeme šálkem vody a osolíme nebo přidáme asi půl kostičky masoxu. Omáčku za stálého míchání povaříme a pak dochutíme worcesterem a citronem. Plátky slaniny osmahneme na pánvi z obou stran dokřupava. Játra rozložíme na talíře, osolíme,přelijeme omáčkou a zdobíme plátky slaniny. Podáváme se smaženými bramborovými hranolky nebo s dušenou rýží. |