| Zbrojní průkaz | Domácí účto | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Rybář | Recepty doma | Snadné hubnutí | DWN.cz | Hromadné emaily | Pletení | Omalovánky | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Email šablony | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jarní zeleninová polévka


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:30.6.2009

Ingredience:

1l kuřecího vývaru
1 malý pórek
80 g oškrábané mrkve, na tenko nakrájené
115 g listů špenátu
100 g mraženého hrášku
125 g smetany ke šlehání
2 žloutky z velkých vajec
1/2 lžičky kari
1/4 nového kření
1 lžička soli
1 lžička černého pepře

Popis:

Do velkého hrnce nalijte kuřecí vývar. Přiveďte k varu.
Z pórku odřízněte kořen a listy, nechte pouze bílou nať.
Nať nakrájejte na tenké plátky.
Do kuřecího vývaru přidejte mrkev a pórek. Snižte teplotu.
Zeleninu vařte 7-8 minut do měkka.
Listy špenátu srolujte do ruliček velikosti cigarety. Tence nakrájejte. Špenát a hrášek přidejte do vývaru. Vařte 2 minuty. Odstavte z plotny.
V malé míse smíchejte smetanu, žloutky, kari, nové koření, sůl a pepř.
Směs vmíchejte do polévky.
Vraťte hrnec na plotnu. Ohřejte při mírné teplotě. Nevařte.
Okořeňte podle chuti.
Podávejte s teplým čerstvým chlebem.


Jít na recept Jarní zeleninová polévka >>