| Zbrojní průkaz | Pletení | DWN.cz | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | EET Účtenky | FormOffice | Rybář | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Email šablony | Domácí účto | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jarní jehněčí hřebínek


Doba přípravy:00:35
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:8.7.2021

Ingredience:

jehněčí část - hřebínek
čerstě drcený pepř
hrubá mořská sůl
třený česnek
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
lžička medu
červené portské víno
25g másla(pravé máslo ne margarín atd)
slanina
šalotka a menší brambory

Popis:

Omyté a osušené jehněčí potřeme kořením a bylinkami a zprudka opečeme na polovičce másla s kapkou olivového oleje.Stačí 3 minutky po každé straně.Vyjmeme a dáme na 8 až 10 minut do vyhřáté trouby na 200 stupňů.Do zbylého výpeku kápneme portské víno a med a necháme zredukovat a přidáme máslo které zahustí omáčku do hladka.Uvařené brambory rozšťoucháme společně s opečenou slaninou a šalotkou a vytvarujeme pomocí tvořítka do libovolné formy.Jehněčí naporcujeme a omáčku přidáme okolo brambor a masa.Dozdobíme rukolou s citrónovým olejem.


Jít na recept Jarní jehněčí hřebínek >>