| Formuláře na PC | Recepty doma | FormOffice | Počítej Kalorie | Omalovánky | Snadné hubnutí | Email šablony | DWN.cz | Rybář | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Domácí účto | Pletení | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jahodové řezy s čokoládou


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:13.5.2013

Ingredience:

4 vejce
125g másla
100g cukru
150g hl.mouky
1 lžička kyp. prášku
50g strouhané čokolády
50 mletých mandlí
500g jahod
200g žervé
6 plátků želatiny
300ml smetany
moučkový cukr
krokant

Popis:

Troubu vyhřejeme na 200°C.Oddělíme vejce.K máslu přidáme 75g cukru a žloutky a našleháme je.Z bílků našleháme sníh a zapracujeme do krému.Smícháme mouku s kypřícím práškem, čokoládou a mandlemi a přimícháme je.Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto.Pečeme 20 minut.Korpus necháme vychladnout a rozkrojíme napůl.Očistíme jahody, přidáme sýr a 25g cukru a našleháme je.Připravíme želatinu a přimícháme ji.Našleháme smetanu a 2/3 jí přidáme.Krémem potřeme jeden plát těsta a překryjeme druhým plátem.Dort chladíme asi 3 hodiny.Posypeme ho moučkovým cukrem a ozdobíme zbytkem smetany, jahodami a krokantem.


Jít na recept Jahodové řezy s čokoládou >>