| Pletení | DWN.cz | Domácí účto | EET Účtenky | Recepty doma | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Email šablony | FormOffice | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Rybář | Počítej Kalorie | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Husarská roláda


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:2.2.2014

Ingredience:

1000 g bravčového bôčika
250 g hovädzieho orezu
50 g cibule
1 g rasce
1 g čierneho mletého korenia
25 g cesnaku
100 g mäkkej salámy
30 g soli
6 dl vody
50 g hladkej múky

Popis:

Bôčik vykostíme, umyjeme, rozrežeme na plát a vyklepeme do šírky. Hovädzí orez zomelieme s cibuľou, pridáme rozdrvenú rascu, čierne korenie, roztlačený cesnak a soľ. Zmes dobré premiešame a pridáme ošúpanú, na kocky nakrájanú salámu. Na pripravený plát rozotrieme zomleté mäso, naplnený plát zvinieme, previažeme motúzom a na povrchu osolíme. Roládu položíme na posekané kosti na pekáč, mierne podlejeme vlažnou vodou a dáme piecť do rozohriatej rúry. Počas pečenia mäso obraciame, polievame vlastnou, šťavou a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Mäkké, dozlata úpečené mäso vyberieme z pekáča, štav vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou múkou, popražíme, zalejeme vlažnou vodou, metličkou rozmiešame a prevaríme. Napokon štavu precedíme cez husté cedidlo do čistého hrnca a necháme na okraji sporáka, kým sa tuk neoddelí od šťavy.


Jít na recept Husarská roláda >>