| Počítej Kalorie | Rybář | Recepty doma | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Pletení | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Domácí účto | DWN.cz | FormOffice | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Email šablony | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Humrové chlebíčky


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:25.2.2016

Ingredience:

cca 300 g masa z uzené makrely
1 malá cibulka
1/2 menšího celeru
1 velká mrkev
1 majolka
3 lžíce bílého jogurtu
sůl
citrón
pepř
veka na chlebíčky

Popis:

Celer rozkrojíme na větší kusy a dáme povařit do poloměkka (cca 7 minut). Obereme a na jemno natrháme (nebo vidličkou rozmačkáme) maso z ryby (při ručním trhání lépe vybereme i ty nejjemnější kostičky. Je to paplačka, ale doporučuji). Lze použít i upečenou mraženou makrelu či kostky filé, ale z té uzené je to nejlepší. Mrkev a cibulku na jemno nastrouháme do misky, přidáme rybí maso a vidličkou pomačkaný či také najemno nastrouhaný vařený celer. Hmotu spojíme do "mazlavé" konzistence majolkou a jogurtem, dochutíme citrónovou šťávou, trochou pepře a pokud jsme nepoužili uzenou rybu, tak i soli (uzená makrela bývá dostatečně slaná).
Ideální je, pokud si můžeme pomazánku udělat den dopředu, chutě se tak nějak lépe "prolnou". Mažeme je (trochu silněji) na plátky veky a zdobíme jemným plátkem citrónu a kouskem petrželky.


Jít na recept Humrové chlebíčky >>