| Rybář | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Pletení | Omalovánky | DWN.cz | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Recepty doma | Zbrojní průkaz | FormOffice | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Email šablony | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hrnková buchta


Doba přípravy:01:10
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:15.12.2011

Ingredience:

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek pískového cukru
necelý 1 hrnek oleje
3až4 vejce-(podle velikosti hrnků)
2 vanilkové cukry
1až 2 prášky do pečiva- (podle velikosti hrnků)nebo 2 prášky do perníku
mléko na poředění těsta

dále lze přidat ingredience podle chuti:
1/hrozinky a ořechy
nebo
2/kokos
nebo
3/kakao (do části těsta, potom vznikne "mramorová buchta"
nebo
4/2hrnky nahrubo nastrouhané a od vody vymačkané cukety

Popis:

Základní ingredience smícháme v míse, přidáme doplňkové ingredience podle chuti, poředíme mlékem na husté,ale tekoucí těsto, které nalijeme na tukem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný pekáč. Pečeme v předem vyhřáté troubě okolo 50ti minut, podle výšky těsta. Ke konci pečení se špejlí přesvědčíme jestli je buchta pečená a jíž "nelepí".Buchta by měla po pečení vychladnout, jinak při manipulaci s ještě teplou hrozí sražení!! Vychladlou nakrájíme a pocukrujeme.


Jít na recept Hrnková buchta >>