|
| Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | FormOffice | Pletení | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Omalovánky | Počítej Kalorie | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | MojeUnikovka.cz | Recepty doma | Email šablony | DWN.cz | EET Účtenky |
|
| ||||||||
|
Hraběnčin koláč - moučník | ||||||||
| ||||||||
|
Ingredience: 400 g polohrubé mouky | ||||||||
|
Popis: Z polohrubé mouky, prášku do pečiva, moučkového cukru, Hery a žloutků vypracujeme těsto. 1/4 těsta odebereme a obarvíme ho v kakau. Toto těsto dáme do lednice na 1-2 hodiny. Jablka oloupeme, nakrájíme a zbavíme jadřinců. Poté je podlijeme vodou. Přidáme cukr, skořici, rozinky, nastrouhanou citrónovou kúru a vlašské ořechy. Zahříváme, mícháme a posléze rozmačkáme na kaši. Zbytek světlého těsta nastrouháme nahrubo na struhadle. Plech vymažeme máslem. Nastrouhané světlé těsto nasypeme na plech a zarovnáme. Poklademe vychlazenými jablky. Ušleháme hodně hustý sníh z bílků a do sněhu přidáme krupicový cukr. Rozetřeme jej na jablka a nastrouháme na ně zmrzlé hnědé těsto. Plech dáme do mírně vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme asi 35 minut. |