| Snadné hubnutí | EET Účtenky | DWN.cz | Formuláře na PC | Pletení | Email šablony | Rybář | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Domácí účto | FormOffice | Hromadné emaily | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí po staročesku se švestkovou omáčkou


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:29.6.2009

Ingredience:

400 g vařeného hovězího masa
2 petržele
2 mrkve
2 bobkové listy
3 hřebíčky
několik zrnek celého pepře a nového koření
špetka tymiánu
300 g švestkových povidel
perník na strouhání
kousek chleba
citrónová šťáva
150 g vlašských a lískových ořechů
několik mandlí
100 g hrozinek
sůl

Popis:

Očištěnou zeleninu uvaříme vcelku do měkka. Zvlášť pak svaříme koření. Vařenou zeleninu propasírujeme, smícháme s vodou, ve které se vařila, přidáme vývar s koření a vmícháme povidla. Nastrouháme perník a kousek chleba, vmícháme do směsi a povaříme. Dochutíme citrónovou šťávou, přidáme nasekané ořechy, spařené a oloupané mandle, hrozinky, osolíme a promícháme. Hovězí nakrájíme na plátky, přihřejeme a polijeme omáčkou


Jít na recept Hovězí po staročesku se švestkovou omáčkou >>