| Pletení | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Email šablony | Rybář | Formuláře na PC | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Omalovánky | Snadné hubnutí | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí pečeně s ovocem


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:19.6.2016

Ingredience:

2 lžíce oleje
1 kg roštěnce
1 cibule
225 ml hovězího vývaru
1/2 lžičky skořice
1 bobkový list
2 dlouhé nudličky
pomerančové kůry
600 g sladších brambor
115 g sušených švestek
115 g sušených meruněk
60 g rozinek
1/2 lžičky soli
mletý černý pepř
na ozdobu petrželka
kopr
estragon
pomerančová kůra

Popis:

Na 180°C předehřejeme troubu. Roštěnec omyjeme, jemně osušíme a dozlatova opečeme po obou stranách na rozpáleném olivovém oleji. Maso vyjmeme a odložíme stranou. Na tomtéž oleji necháme zesklovatět oloupanou a nadrobno posekanou cibuli. Zalijeme trochou vývaru a cibuli následně podusíme doměkka. Opět vrátíme maso, vše poprášíme skořicí, přidáme bobkový list a pomerančovou kůru. Uvedeme do varu, přikryjeme poklicí a pečeme v troubě zhruba hodinu. Během pečení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem.
Po hodině k masu přidáme omyté brambory, sušené švestky a meruňky, rozinky, dle chuti vše opepříme a osolíme, opět přikryjeme a ještě asi 45 minut pečeme v troubě, dokud maso, brambory a sušené ovoce nezměknou. Pečeni nakrájíme na plátky, rozložíme je na plochou mísu, obložíme ovocem a ozdobíme petrželkou, estragonem, koprem a nudličkami pomerančové kůry. Podáváme s opečenými bramborami, smaženými hranolky nebo kroketami a libovolným listovým salátem.

DOBRÁ RADA:
Čím větší kousek masa pečeme v celku, o to nižší teplotu nastavíme, aby se maso rovnoměrně propékalo, ale nespálilo se.


Jít na recept Hovězí pečeně s ovocem >>