| Zbrojní průkaz | DWN.cz | Počítej Kalorie | Pletení | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Recepty doma | Rybář | Domácí účto | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Email šablony | Snadné hubnutí | Omalovánky | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Hovězí na zázvoru s česnekem | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 400 g zadního hovězího | ||||||||
Popis: Odleželé maso naklepeme a večer před dušením potřeme směsí z koření a utřeného česneku. Maso položíme do uzavřené misky do chladna. Druhý den maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a maso na ní za občasného podlévání dusíme doměkka. Nakonec maso vyndáme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou až trochu zhnědne, podlijeme a povaříme. Takto připravená šťáva z dušeného masa, třeba jen zaprášená moukou, získává na chuti, jestliže ji vaříme na mírném ohni. Maso vrátíme prohřát do omáčky a podáváme. Příloha: knedlík. |