| Zbrojní průkaz | DWN.cz | Počítej Kalorie | Pletení | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Recepty doma | Rybář | Domácí účto | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Email šablony | Snadné hubnutí | Omalovánky | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí na zázvoru s česnekem


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:7.4.2014

Ingredience:

400 g zadního hovězího
3 stroužky česneku
1/2 lžičky zázvoru
1/2 lžičky sladké papriky
1 lžíce citrónové šťávy
60 g tuku
2 lžíce hladké mouky

Popis:

Odleželé maso naklepeme a večer před dušením potřeme směsí z koření a utřeného česneku. Maso položíme do uzavřené misky do chladna. Druhý den maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a maso na ní za občasného podlévání dusíme doměkka. Nakonec maso vyndáme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou až trochu zhnědne, podlijeme a povaříme. Takto připravená šťáva z dušeného masa, třeba jen zaprášená moukou, získává na chuti, jestliže ji vaříme na mírném ohni. Maso vrátíme prohřát do omáčky a podáváme. Příloha: knedlík.


Jít na recept Hovězí na zázvoru s česnekem >>