| Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | DWN.cz | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | EET Účtenky | Domácí účto | Omalovánky | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Pletení | Rybář | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí maso vařené


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:20.6.2010

Ingredience:

1 kg hovězího masa ( nejlépe žebro bez kosti )
1 l vody
10 – 15 dkg žampionů
zmražená zelenina do polévky
masox
sůl ( případně ještě nudle do polévky,hořčice,křen,chléb).

Popis:

Do 1 l studené a osolené vody v papiňáku vložíme maso. Po uvedení do varu necháme 40 až 50 minut vařit (dle druhu masa). Pak odstavíme a necháme dojít až klesne tlak v hrnci ( tj.cca 15 – 20 minut). Po otevření víka vložíme nakrájené žampiony, zeleninu, masox a dochutíme případně solí. Pozor, masox obsahuje také sůl. Uzavřeme víko a po uvedení do varu necháme vařit cca 30 minut. Pak opět odstavíme, po poklesu tlaku otevřeme víko a dle potřeby ještě dochutíme. Nudle uvaříme zvlášť, maso jíme s hořčicí, nebo jablečným křenem. Přílohou je nejlepší měkký chléb.

Poznámka: v případě, že je masa více, či méně, tak kolik je masa v kg, tolik použít vody v litrech.


Jít na recept Hovězí maso vařené >>