| Email šablony | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Formuláře na PC | Rybář | EET Účtenky | Recepty doma | FormOffice | Domácí účto | Počítej Kalorie | Pletení | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí maso s paprikou a česnekem


Doba přípravy:02:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:29.6.2009

Ingredience:

olej
maso hovězí 1 kg
pepř mletý
chilipulver, chili powder 1 lžíce
cibule 3 ks
paprika zelená velká 1 ks
česnek 3 stroužek
sůl
tortillas 12 ks

Popis:

Ze svíčkové nakrájíme plátky jako na bifteky (asi 2 cm silné), v
míse promícháme olej s chilipulverem (pod tímto názvem se v
dozičkách prodává směs mleté aromatické mexické chile papričky
guajillo s glutamanem a sušeným česnekem, podobná je směs
cajun), přidáme bifteky, dobře promícháme a necháme minimálně 2
hodiny, nejlépe přes noc zaležet. Nemáme-li chilipulver, použijeme
chile papriku pálivou mletou, přidáme trochu dobromysli a drceného
kmínu, prolisujeme jeden stroužek česneku a utřeme.
Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na plátky, česnek
rozdrtíme, očištěnou papriku nakrájíme na proužky.
V pánvi rozpálíme trochu oleje a bifteky postupně po obou
stranách opečeme. Opečené dáváme na prkénko, kde je nakrájíme
na proužky silné 2 cm. Pak do pánve přidáme olej, rozpálíme a
přidáme papriky a cibuli a osmažíme až papriky měknou a cibule se
chystá zlatovět. Přidáme česnek, trochu za stálého míchání
osmažíme, teprve teď osolíme, přidáme nakrájené maso a všechnu
šťávu, kterou na prkénko vypustilo, znovu opečeme, dochutíme a
podáváme s torillami (tortilly se občas dostanou opečené a
dehydratované buď samotné, nebo jako součást mexických
"Tacos" v krabici).


Jít na recept Hovězí maso s paprikou a česnekem >>