| EET Účtenky | DWN.cz | Hromadné emaily | Domácí účto | Omalovánky | Formuláře na PC | Email šablony | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Rybář | FormOffice | Recepty doma | Pletení | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí maso s kořením a bramborami


Doba přípravy:00:15
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:3.8.2015

Ingredience:

1000g hovězí kýta-nebo hovězí plec
37,5g oleje
1,25 šp sul
1,25 šp pepř mletý
5ks cibule
1,25svz polévkové zeleniny
5 str. česneku
1.25ks bobkový list
5-8čl černy pepř celý

zelenina

1.25ks cibule
175g celer-hlíza
175g mrkev
175g kořen petržel
500g brambory moučné
1.25kr ocet

Popis:

Maso potřete solí a pepřem a na rozehřátém oleji zprudka opražte ze všech stran; vyberte z pánve a nechte vychladnout; polévkovou zeleninu očistěte a umyjte; 1/2 neoloupané cibule nechte na sporáku zhnědnout; maso, cibuli, česnek, bobkový list a celý pepř dejte do většího množství studené vody; na malém plameni přiveďte k varu, seberte pěnu a nechte 1 - 1 1/4 hodiny vařit.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka; brambory oloupejte; kořenovou zeleninu umyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké proužky; maso vyndejte z polévky a dejte do tepla; polévku sceďte přes jemné síto; brambory, kořenovou zeleninu a cibuli dejte do polévky a znovu přiveďte k varu; na malém plameni 20 - 25 minut zlehka vařte; nakonec přilijte trochu octa. Hovězí maso nakrájejte na kousky a podávejte


Jít na recept Hovězí maso s kořením a bramborami >>