| DWN.cz | Recepty doma | EET Účtenky | Hromadné emaily | Rybář | Email šablony | Domácí účto | Pletení | Formuláře na PC | FormOffice | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí maso s fazolemi


Doba přípravy:07:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:24.11.2020

Ingredience:

350 g červených fazolí
2 dl červeného vína
300-400 g hovězího masa bez kostí
3 cibule
4 stroužky česneku
5 rajčat ( rajský protlak)
olej
1 červená paprika
kmín
dobromysl
chilli, případně tabasco
kousek bujonové kostky
sůl ,petrželka

Popis:

Fazole zalijeme studenou vodou, po 6 hodinách je odcedíme, zalijeme červeným vínem a vaříme 10 minut. Maso nakrájíme na drobné kousky nebo umeleme, osmahneme na oleji, přidáme dvě drobně nakrájené cibule a česnek a opět osmahneme. Rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme, nakrájíme a společně s fazolemi a kořením přidáme k masu. Zalijeme vodou tak, aby fazole byly potopeny, a dusíme je doměkka pod poklicí. Ke konci dušení přidáme bujonovou kostku, papriku nakrájenou na nudličky a sůl. V hotovém pokrmu má být minimálně tekutiny. Při podávání ozdobíme kroužky cibule a zelenou petrželkou.


Jít na recept Hovězí maso s fazolemi >>