| Hromadné emaily | Recepty doma | DWN.cz | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Email šablony | Pletení | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Rybář | Snadné hubnutí | FormOffice | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Hovězí kýta po hortobáďsku


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:24.8.2009

Ingredience:

4 hovězí plátky (z vrchního šálu)
sůl
mletý pepř
hladká mouka
100 g sádla
120 g cibule
mletá sladká paprika
kmín
majoránka
100 g zelených paprik
100 g rajčat (nebo 150 g sterilovaného leča)
2 stroužky česneku
ze dvou vajec krupicové noky
3/4 l vývaru

Popis:

Hovězí plátky naklepeme, potřeme solí a pepřem, poprášíme moukou a na horkém tuku opečeme po obou stranách dočervena. Přeložíme je do nádoby z jenského skla. Ve zbylém tuku usmažíme dozlatova drobně krájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou a vložíme plátky masa. Přidáme kmín, majoránku, pokrájené papriky a rajčata (nebo lečo), rozetřený česnek a podlijeme polovinou vývaru. Dusíme na malém plaménku, až maso změkne. Potom plátky vyjmeme, na míse poklademe krupicovými noky velikosti koblížku, které jsme uvařili ve druhé polovině zředěného vývaru. Plátky podáváme podlité vlastní šťávou.


Jít na recept Hovězí kýta po hortobáďsku >>