| 
     Popis:
     Den předem si dáme namočit sušené houby do mléka. 
Druhý den cibuli nakrájíme na malé kostičky a vhodíme ji na rozpečený špek a orestujeme do zlatova. 
Mezitím si pokrájíme kližku na plátky silné cca 2 cm a dáme ji osmahnout k cibulce. Až se maso zatáhne, přilijeme cca 1 litr vody, vhodíme kostky Masoxu a necháme vše vařit na mírném ohni. Po 20 minutách přidáme tymián, nové koření, jalovec, pokrájené špekáčky, připravené sušené houby i s mlékem, povidla a rozkrájenou feferonku. Zamícháme, necháme přejít varem a mírně osolíme. 
Celé dílo odstavíme na nejmírnější plamen nebo el.plotýnku na stupeň 1 a za občasného míchání a mírného přilévání vody necháme probublávat cca 4 hodiny než maso zcela změkne. 
Guláš se nemusí zahušťovat a díky houbám má krásnou hnědou barvu 
 
Po uvaření dosolíme dle chuti a podáváme s knedlíkem nebo chlebem. 
 
   |