| Pletení | Recepty doma | Počítej Kalorie | Omalovánky | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Email šablony | Snadné hubnutí | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | DWN.cz | Formuláře na PC | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

"Hovězí guláš" v tlakáči 22


Doba přípravy:01:20
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:26.5.2015

Ingredience:

800 g předního hovězího
4 střední cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
drcený kmín
lžička majoránky
kostka hovězího bujónu
mletý pepř
sůl
3 lžíce sádla
tmavá jíška (bobky)

Popis:

V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme. Rychle přidáme na kostky (cca 4x4 cm) nakrájené maso a opékáme, aby se nám maso "zavřelo". Opékáme několik minut, než začne maso pronikavě vonět a pouštět šťávu. Pak maso osolíme, opepříme a přidáme kmín, podlijeme vodou tak, aby se nám maso dusilo a ne vařilo. Důkladně promícháme, zavřeme tlakový hrnec a dáme dusit. Po cca 30 min. máme maso měkké (ne příliš, ať se nám pak na talíři příliš nerozpadá), přidáme vroucí vodu s rozpuštěnou kostkou bujónu (celkem budeme mít 2-2,5 l guláše) a necháme provařit. Do vroucího!! guláše přisypeme dle potřeby "bobky" (pozor houstne to, až po chvíli míchání). Přidáme lisovaný česnek, majoránku.


Jít na recept "Hovězí guláš" v tlakáči 22 >>